73500 euro voor plattelandsproject Vlaamse Rand

Vrijdag 13 februari 2015 — Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving,  Natuur en Landbouw, investeert via 5 lokale initiatieven in het plattelandsproject ‘Vlaamse Rand’. Zij trekt daarvoor 73.500 euro uit. De 5 projecten, zogenaamde ‘quick wins’, zijn kleinschalige, kortlopende initiatieven die binnen de periode van een jaar worden gerealiseerd en worden uitgevoerd door gemeenten en vzw’s binnen de Vlaamse Rand of vzw’s die hun werkingsveld hebben binnen de Vlaamse Rand. De projecten zijn gericht op ruimte en rust, voedselvoorziening en landbouw, zachte mobiliteit en innovatie, bodem en water of sociale samenhang. De projectvoorstellen moeten kaderen binnen de 5 pijlers die beschreven worden in de publicatie ‘Over de Rand’ van de Vlaamse Landmaatschappij, die het plattelandsproject op initiatief van de minister coördineert.

Het inrichtings- en plattelandsproject Vlaamse Rand strekt zich uit over de 19 gemeenten die behoren tot de Vlaamse Rand, met name Asse, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Grimbergen, Hoeilaart, Kraainem, Linkebeek, Machelen, Meise, Merchtem, Overijse, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Tervuren, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem. Samen met de partners wordt nagedacht over hoe de Vlaamse Rand open, groen, leefbaar en kwalitatief beleefbaar kan worden gehouden of gemaakt.

Joke Schauvliege: “In de Vlaamse Rand wordt constructief samengewerkt voor het behoud en de ontwikkeling van kwalitatieve open ruimte in de stadsrand. Via deze investering van 73.500 euro in 5 lokale initiatieven wil ik dit uniek project van geïntegreerd plattelandsbeleid duurzaam verankeren voor de toekomst.”

De lijst van 5 lokale initiatieven met begunstigden, bedragen en maatregelen kunt u hieronder nalezen:

Projectnaam

Begunstigde

Subsidie

Met de voetjes in het groen

Stekelbees vzw

7.600,00 €

Brussel en de Rand: gaan werken en recreëren met de fiets

Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei vzw

4.770,00 €

Kruitfabriek in 't groen

Stad Vilvoorde

11.500,00 €

Weg van Gorzen

Regionaal Landschap Groene Corridor vzw

42.800,00 €

Groene Parkpoort Maalbeek-vallei

Regionaal Landschap Groene Corridor vzw

6.850,00 €

   

73.520,00 €

Paul De Ligne Diensthoofd Communicatie en woordvoerder VLM at Vlaamse Landmaatschappij