73500 euro voor plattelandsproject Vlaamse Rand

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving,  Natuur en Landbouw, investeert via 5 lokale initiatieven in het plattelandsproject ‘Vlaamse Rand’. Zij trekt daarvoor 73.500 euro uit. De 5 projecten, zogenaamde ‘quick wins’, zijn kleinschalige, kortlopende initiatieven die binnen de periode van een jaar worden gerealiseerd en worden uitgevoerd door gemeenten en vzw’s binnen de Vlaamse Rand of vzw’s die hun werkingsveld hebben binnen de Vlaamse Rand. De projecten zijn gericht op ruimte en rust, voedselvoorziening en landbouw, zachte mobiliteit en innovatie, bodem en water of sociale samenhang. De projectvoorstellen moeten kaderen binnen de 5 pijlers die beschreven worden in de publicatie ‘Over de Rand’ van de Vlaamse Landmaatschappij, die het plattelandsproject op initiatief van de minister coördineert.

Het inrichtings- en plattelandsproject Vlaamse Rand strekt zich uit over de 19 gemeenten die behoren tot de Vlaamse Rand, met name Asse, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Grimbergen, Hoeilaart, Kraainem, Linkebeek, Machelen, Meise, Merchtem, Overijse, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Tervuren, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem. Samen met de partners wordt nagedacht over hoe de Vlaamse Rand open, groen, leefbaar en kwalitatief beleefbaar kan worden gehouden of gemaakt.

Joke Schauvliege: “In de Vlaamse Rand wordt constructief samengewerkt voor het behoud en de ontwikkeling van kwalitatieve open ruimte in de stadsrand. Via deze investering van 73.500 euro in 5 lokale initiatieven wil ik dit uniek project van geïntegreerd plattelandsbeleid duurzaam verankeren voor de toekomst.”

De lijst van 5 lokale initiatieven met begunstigden, bedragen en maatregelen kunt u hieronder nalezen:

Projectnaam

Begunstigde

Subsidie

Met de voetjes in het groen

Stekelbees vzw

7.600,00 €

Brussel en de Rand: gaan werken en recreëren met de fiets

Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei vzw

4.770,00 €

Kruitfabriek in 't groen

Stad Vilvoorde

11.500,00 €

Weg van Gorzen

Regionaal Landschap Groene Corridor vzw

42.800,00 €

Groene Parkpoort Maalbeek-vallei

Regionaal Landschap Groene Corridor vzw

6.850,00 €

   

73.520,00 €

Paul De Ligne

Diensthoofd Communicatie en woordvoerder VLM, Vlaamse Landmaatschappij

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Landmaatschappij

De NV Vlaamse Landmaatschappij is een Extern Verzelfstandigd Agentschap van de Vlaamse overheid onder de bevoegdheid van de Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme.  

Voor de Vlaamse Landmaatschappij zijn een veerkrachtige open ruimte vol leven en een dynamisch platteland het antwoord op uitdagingen als de verstedelijking, de klimaatverandering en de achteruitgang van de biodiversiteit. We versterken de open ruimte en het platteland door te investeren in bodem- en waterkwaliteit, biodiversiteit, ruimte voor voedsel en sociale cohesie. We zorgen voor een kwaliteitsvol landschap en een gezonde omgeving, waar het goed is om te leven en te werken en waar er ruimte is voor ontspanning. 

Samen met lokale en bovenlokale belanghebbenden geven we het openruimtebeleid, het plattelandsbeleid en het mestbeleid vorm en voeren we het uit op het terrein. Zo dragen we samen met onze partners bij aan de realisatie van de Europese en Vlaamse natuur-, plattelands- en milieudoelen.

De VLM werd opgericht in 1988 en stelt ongeveer 600 personeelsleden te werk via 6 kantoren te Brugge, Gent, Brussel, Leuven, Herentals en Hasselt.

De foto's in onze perskamer zijn eigendom van de Vlaamse Landmaatschappij. Het gebruik van die foto's is toegestaan mits bronvermelding (copyright Vlaamse Landmaatschappij).

Contact