Avontuur op de Dag van De Wijers

Op 25 september verwelkomde VLM het grote publiek op de Dag van De Wijers. Op Domein Kiewit organiseerden we samen met het Agentschap voor Natuur en Bos en de stad Hasselt avontuurlijke activiteiten voor jong en oud. Domein Kiewit wordt één van de grote toegangspoorten van De Wijers, het land van 1001 vijvers. Geniet nog even mee van ons sfeerverslag.

Domein Kiewit is een gekende locatie voor Limburgers. Het natuurgebied, de kinderboerderij, de speeltuin, het speelbos, de bijenhal, de vijver met het eilandje, en het grote terras van Koe-Vert trekken elke zondag talrijke bezoekers en recreanten naar daar. Omdat Domein Kiewit enerzijds één van de eerste drie toegangspoorten van De Wijers wordt en een nieuwe inrichting krijgt binnen het landinrichtingsplan Onthaal en Beleving fase 1, maar ook omdat het domein net naast het projectgebied ligt van het landinrichtingsplan Openruimtegebied Kiewit-Zonhoven, kozen we dit domein als locatie voor onze aanwezigheid op de Dag van De Wijers. Zo konden we beide landinrichtingsplannen voorstellen aan de bezoekers.

Drie spandoeken gaven info over de toekomstige inrichting voor het Domein Kiewit als toegangspoort voor De Wijers (landinrichtingsplan ‘Onthaal en Beleving’. Drie andere spandoeken gaven uitleg over het landinrichtingsplan Openruimtegebied Kiewit-Zonhoven en vooral de ontharding van de Kauwbosstraat-Boekrakelaan (in Zonhoven en Genk). Die dag werd ook het startschot gegeven voor die ontharding. De burgemeesters van Zonhoven en Genk kropen in de bulldozer en braken de eerste stukken beton van de Kauwbosstraat op.

filmpje burgemeester breekt eerste stuk van de Kauwbosstraat op.mp4

MP4 - 20 Mb

Een dag vol avontuur

Informatie geven over onze projecten is één deel van onze deelname aan de Dag van De Wijers. Maar het hoofddoel is en blijft de bezoekers een leuke namiddag bezorgen en jong en oud De Wijers laten beleven. Dit keer kozen we voor een belevenis vol avontuur: slackline, blotevoetenpad, touwenparcours, boomklimmen, bushcraft, wandelzoektocht, dierenzoektocht op het domein,... Kijk maar mee.

Karel Stevens

Projectmanager De Wijers, Vlaamse Landmaatschappij

Annick Serdons

Communicatieverantwoordelijke De Wijers, Vlaamse Landmaatschappij

 

 

 


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Landmaatschappij

De NV Vlaamse Landmaatschappij is een Extern Verzelfstandigd Agentschap van de Vlaamse overheid onder de bevoegdheid van de Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme.  

Voor de Vlaamse Landmaatschappij zijn een veerkrachtige open ruimte vol leven en een dynamisch platteland het antwoord op uitdagingen als de verstedelijking, de klimaatverandering en de achteruitgang van de biodiversiteit. We versterken de open ruimte en het platteland door te investeren in bodem- en waterkwaliteit, biodiversiteit, ruimte voor voedsel en sociale cohesie. We zorgen voor een kwaliteitsvol landschap en een gezonde omgeving, waar het goed is om te leven en te werken en waar er ruimte is voor ontspanning. 

Samen met lokale en bovenlokale belanghebbenden geven we het openruimtebeleid, het plattelandsbeleid en het mestbeleid vorm en voeren we het uit op het terrein. Zo dragen we samen met onze partners bij aan de realisatie van de Europese en Vlaamse natuur-, plattelands- en milieudoelen.

De VLM werd opgericht in 1988 en stelt ongeveer 600 personeelsleden te werk via 6 kantoren te Brugge, Gent, Brussel, Leuven, Herentals en Hasselt.

De foto's in onze perskamer zijn eigendom van de Vlaamse Landmaatschappij. Het gebruik van die foto's is toegestaan mits bronvermelding (copyright Vlaamse Landmaatschappij).

Contact