BOOMweekend

In het weekend van 17 tot 19 november plantten 5.000 jongeren 150.000 bomen. Op tal van locaties gingen jeugdbewegingen aan de slag. Boompjes planten met de jeugd voor de jeugd.

In het Oost-Vlaamse Gent plantten 40 leden van Chiro Oostakker ruim 2.000 nieuwe bomen, goed voor meer dan 2 hectare extra bos in het koppelingsgebied in de Gentse Kanaalzone.

 

Geniet mee van de foto's.

Op het persevenement in Sint-Truiden plantten minister van Omgeving, Zuhal Demir, en de Limburgse deputés Bert Lambrechts en Igor Philtjens mee met de aanwezige Scouts en Chiro.

 

De foto's van dit inspirerende weekend vertellen het verhaal van duizenden jongeren die zich verenigden voor een gemeenschappelijk doel: Meer Bos in Vlaanderen. De laarzen en handen zijn goed vuil geworden. Kan echt eens deugd doen! Op naar een volgend BOOMweekend...

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Landmaatschappij

De NV Vlaamse Landmaatschappij is een Extern Verzelfstandigd Agentschap van de Vlaamse overheid onder de bevoegdheid van de Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme.  

Voor de Vlaamse Landmaatschappij zijn een veerkrachtige open ruimte vol leven en een dynamisch platteland het antwoord op uitdagingen als de verstedelijking, de klimaatverandering en de achteruitgang van de biodiversiteit. We versterken de open ruimte en het platteland door te investeren in bodem- en waterkwaliteit, biodiversiteit, ruimte voor voedsel en sociale cohesie. We zorgen voor een kwaliteitsvol landschap en een gezonde omgeving, waar het goed is om te leven en te werken en waar er ruimte is voor ontspanning. 

Samen met lokale en bovenlokale belanghebbenden geven we het openruimtebeleid, het plattelandsbeleid en het mestbeleid vorm en voeren we het uit op het terrein. Zo dragen we samen met onze partners bij aan de realisatie van de Europese en Vlaamse natuur-, plattelands- en milieudoelen.

De VLM werd opgericht in 1988 en stelt ongeveer 600 personeelsleden te werk via 6 kantoren te Brugge, Gent, Brussel, Leuven, Herentals en Hasselt.

De foto's in onze perskamer zijn eigendom van de Vlaamse Landmaatschappij. Het gebruik van die foto's is toegestaan mits bronvermelding (copyright Vlaamse Landmaatschappij).

Contact