Europees project Atlantikwall lanceert fotowedstrijd Bunkerzoom

Vind je bunkers top en hou je van fotografie? Doe dan zeker mee aan de wedstrijd 'Bunkerzoom' en post jouw beeld op Instragram of Facebook. Wie weet schittert jouw foto wel op een tentoonstelling in Raversyde en op een gedrukte postkaart!

​​Ga op zoek naar verborgen exemplaren in heel Europa en breng dit bunkererfgoed op jouw manier in beeld. Post je foto op Facebook of Instagram met de hashtags #bunkerzoom #atlantikwalleurope en #europeforculture. 

Je werk wordt beoordeeld door een professionele jury. De top 5 wint een Go Pro Hero Black 9. In 2021 schittert je foto mogelijk in een fototentoonstelling op de Atlantikwall Raversyde (Oostende, België), en in een postkaartenpublicatie, verpakt in een exclusieve hoes. Ook in Frankrijk (Normandië) en Nederland prijkt je foto in een tentoonstelling. 

De wedstrijd loopt tot 31 maart 2021. ​Alle praktische info en de regels die je moet volgen, lees je in het wedstrijdreglement.
 
Bunkerzoom wordt mee gesubsidieerd door het Creative Europe programma van de Europese Unie.

Atlantikwall

De Atlantikwall of de Atlantische wal was een meer dan 5000 kilolmeter lange verdedigingslinie, die Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bezette gebieden heeft aangelegd ter voorkoming van een geallieerde invasie. Doelstelling van het Europees project Atlantikwall Europe is om een duurzaam netwerk van Atlantikwall-locaties te vormen, en het erfgoed van de Atlantikwall te presenteren als inspiratie voor culturele samenwerking met musea, plaatsen van herinnering en andere betrokkenen.

In België vond dan​kzij de samenwerking binnen het project in 2019 voor het eerst de Europese bunkerdag plaats. In verschillende kustgemeenten kon je bunkers bezoeken die anders gesloten zijn en voor een groot deel in belangrijke natuurparken liggen. Ook de bunkers in de Schuddebeurze en het voormalig POW-camp Vloethemveld werden die dag opengesteld.

Reglement_Bunkerzoom.pdf

PDF - 219 Kb

Liesbeth Gellinck

Projectleider

Els Seghers

Adjunct-woordvoerder VLM

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Landmaatschappij

De NV Vlaamse Landmaatschappij is een Extern Verzelfstandigd Agentschap van de Vlaamse overheid onder de bevoegdheid van de Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme.  

Voor de Vlaamse Landmaatschappij zijn een veerkrachtige open ruimte vol leven en een dynamisch platteland het antwoord op uitdagingen als de verstedelijking, de klimaatverandering en de achteruitgang van de biodiversiteit. We versterken de open ruimte en het platteland door te investeren in bodem- en waterkwaliteit, biodiversiteit, ruimte voor voedsel en sociale cohesie. We zorgen voor een kwaliteitsvol landschap en een gezonde omgeving, waar het goed is om te leven en te werken en waar er ruimte is voor ontspanning. 

Samen met lokale en bovenlokale belanghebbenden geven we het openruimtebeleid, het plattelandsbeleid en het mestbeleid vorm en voeren we het uit op het terrein. Zo dragen we samen met onze partners bij aan de realisatie van de Europese en Vlaamse natuur-, plattelands- en milieudoelen.

De VLM werd opgericht in 1988 en stelt ongeveer 600 personeelsleden te werk via 6 kantoren te Brugge, Gent, Brussel, Leuven, Herentals en Hasselt.

De foto's in onze perskamer zijn eigendom van de Vlaamse Landmaatschappij. Het gebruik van die foto's is toegestaan mits bronvermelding (copyright Vlaamse Landmaatschappij).

Contact