Mestbankloket lanceert berichtenbox op 3 juni 2022

Om de berichtgeving vanuit de Mestbank verder te optimaliseren breidt het Mestbankloket op 3 juni 2022 uit met een berichtenbox. In de berichtenbox is alle communicatie met de Mestbank terug te vinden, in een veilige omgeving.

Bart De Schutter, afdelingshoofd Mestbank: “Met de berichtenbox bieden we op het Mestbankloket een tool aan om op een overzichtelijke manier de communicatie met de Mestbank te beheren. Ik hoop dat elke gebruiker van het loket de berichtenbox snel ontdekt.”

Overzicht alle berichten

Het grote voordeel van de berichtenbox, is dat alle berichten van de Mestbank op het Mestbankloket van de landbouwer of uitbater, op 1 centrale plek terug te vinden zijn. De berichten worden onderverdeeld in actieberichten, belangrijke meldingen en overige berichten. Bij elk actiebericht is een einddatum zichtbaar. Op die manier ziet een landbouwer bijvoorbeeld dat hij nog 3 dagen heeft om de Mestbankaangifte in te dienen.

Verwittiging bij nieuw bericht

Telkens in de berichtenbox een nieuw bericht staat, krijgen de landbouwers, uitbaters en hun volmachthouders een verwittiging in hun mailbox. Wie bepaalde verwittigingsmails niet wil ontvangen, kan dat aangeven in de berichtenbox.

Aan de slag met de berichtenbox

Werken met de berichtenbox is eenvoudig. In de handleiding over de berichtenbox, leggen we alles stap voor stap uit.

Overgangsperiode

Vanaf 3 juni start de Mestbank met het bezorgen van haar digitale communicatie via de berichtenbox. Nog niet alle communicatie is in deze fase al beschikbaar in de berichtenbox, maar het gebruik ervan wordt stelselmatig uitgebreid. ​

 

Meer info

Sabine De Mulder
Diensthoofd dataverwerking en -analyse
sabine.demulder@vlm.be ​
T 02 543 76 01

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Landmaatschappij

De NV Vlaamse Landmaatschappij is een Extern Verzelfstandigd Agentschap van de Vlaamse overheid onder de bevoegdheid van de Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme.  

Voor de Vlaamse Landmaatschappij zijn een veerkrachtige open ruimte vol leven en een dynamisch platteland het antwoord op uitdagingen als de verstedelijking, de klimaatverandering en de achteruitgang van de biodiversiteit. We versterken de open ruimte en het platteland door te investeren in bodem- en waterkwaliteit, biodiversiteit, ruimte voor voedsel en sociale cohesie. We zorgen voor een kwaliteitsvol landschap en een gezonde omgeving, waar het goed is om te leven en te werken en waar er ruimte is voor ontspanning. 

Samen met lokale en bovenlokale belanghebbenden geven we het openruimtebeleid, het plattelandsbeleid en het mestbeleid vorm en voeren we het uit op het terrein. Zo dragen we samen met onze partners bij aan de realisatie van de Europese en Vlaamse natuur-, plattelands- en milieudoelen.

De VLM werd opgericht in 1988 en stelt ongeveer 600 personeelsleden te werk via 6 kantoren te Brugge, Gent, Brussel, Leuven, Herentals en Hasselt.

De foto's in onze perskamer zijn eigendom van de Vlaamse Landmaatschappij. Het gebruik van die foto's is toegestaan mits bronvermelding (copyright Vlaamse Landmaatschappij).

Contact