Skip to Content
Ontwerp rond de plannen voor onthaalvoorzieningen en belevingselementen in De Wijers gaat in openbaar onderzoek

Ontwerp rond de plannen voor onthaalvoorzieningen en belevingselementen in De Wijers gaat in openbaar onderzoek

Het ontwerp landinrichtingsplan ‘Onthaal en Beleving fase 1’voor De Wijers is klaar. Hasselt, Genk, Diepenbeek en Heusden-Zolder organiseren hierover een openbaar onderzoek. Geïnteresseerden kunnen de plannen voor de inrichting van de eerste drie onthaalpunten in Bokrijk-Kiewit, Bolderberg en Demerstrand vanaf 15 maart inkijken.

Het landschapspark De Wijers is een waardevol natuurgebied en een adembenemend decor van meer dan 1.000 vijvers waar honderden zeldzame dieren en planten zich thuis voelen. Dit waterparadijs strekt zich uit over 7 gemeenten in het hart van Limburg.

Om De Wijers meer herkenbaar te maken heeft de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), in samenwerking met de betrokken partners een landinrichtingsplan (LIP) ‘Onthaal en beleving’ opgemaakt. Dit landinrichtingsplan geeft weer hoe de eerste drie van in totaal acht onthaalpunten en instappunten ingericht gaan worden. Infoborden, zit- en picknickbanken, fietsstallingen en andere elementen zijn voor dit plan ontworpen in de huisstijl van De Wijers. Op elk van de 8 onthaalpunten vertrekken ook verschillende wandelroutes om op ontdekkingstocht te gaan door De Wijers. Bokrijk-Kiewit, Bolderberg en Demerstrand zijn in de eerste fase aan de beurt, later volgt de rest.

Over de maatregelen uit dit landinrichtingsplan werd een digitale brochure gemaakt. Die kan elke geïnteresseerde rustig doornemen. Het complete plan is ook digitaal te raadplegen. Gedurende het openbaar onderzoek kunnen opmerkingen of bezwaren nog ingediend worden. Het onderzoek loopt van 15 maart tot 15 april.

Na deze fase volgt in 2022 nog een extra openbaar onderzoek rond de omgevingsvergunning voor dit project.

 

INFORMATIE:

Een digitale brochure vertelt je de belangrijkste delen van het plan

Openbaar onderzoek

De betrokken lokale besturen (Hasselt, Genk, Diepenbeek en Heusden-Zolder) organiseren over dit LIP een openbaar onderzoek van maandag 15 maart tot en met donderdag 15 april 2021. Tijdens het openbaar onderzoek is er de gelegenheid om bezwaren en opmerkingen over de inhoud van het ontwerp landinrichtingsplan in te dienen bij een van de vier gemeentebesturen.

  • stad Hasselt t.a.v. het College van Burgemeester en Schepenen, Limburgplein 1, 3500 Hasselt
  • kiewit@hasselt.be
  • stad Genk t.a.v. het College van Burgemeester en Schepenen, Stadsplein 1, 3600 Genk
  • omgeving.handhaving@genk.be
  • gemeente Heusden-Zolder t.a.v. het College van Burgemeester en Schepenen, Heldenplein 1, 3550 Heusden-Zolder
  • omgeving@heusden-zolder.be
  • gemeente Diepenbeek t.a.v. het College van Burgemeester en Schepenen, Dorpsstraat 14, 3590 Diepenbeek
  • info@diepenbeek.be

Bezwaren of opmerkingen moeten uiterlijk op 15 april 2021 ingediend worden met de vermelding "openbaar onderzoek LIP Onthaal en beleving fase1".

Het volledige landinrichtingsplan (met bijhorende kaarten) kan je tijdens de periode van het openbaar onderzoek ook vinden op de website van de Vlaamse Landmaatschappij:

Contacteer ons
Juul Adriaens Adjunct-woordvoerder VLM
Juul Adriaens Adjunct-woordvoerder VLM
Over Vlaamse Landmaatschappij

De NV Vlaamse Landmaatschappij is een Extern Verzelfstandigd Agentschap van de Vlaamse overheid onder de bevoegdheid van de Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme.  

Voor de VLM zijn een veerkrachtige open ruimte en een dynamisch platteland vol leven het antwoord op uitdagingen als verstedelijking en klimaatverandering. We versterken de open ruimte en het platteland door mee te werken aan het beleid en door te investeren in bodem- en waterkwaliteit, biodiversiteit, sociale cohesie en infrastructuur. We zorgen voor een mooi landschap en een gezonde omgeving, waar het goed is om te leven en te werken en waar er ruimte is voor ontspanning. 

De VLM werd opgericht in 1988 en stelt ongeveer 600 personeelsleden te werk via 6 kantoren te Brugge, Gent, Brussel, Leuven, Herentals en Hasselt.

De foto's in onze perskamer zijn eigendom van de Vlaamse Landmaatschappij. Het gebruik van die foto's is toegestaan mits bronvermelding (copyright Vlaamse Landmaatschappij).

Vlaamse Landmaatschappij
Leen Van den Bergh
Woordvoerder VLM
Koning Albert II laan 15
1210 BRUSSEL