Vlaamse steun voor De Wijers

Vlaamse steun voor De Wijers

Oproep voor projecten in De Wijers - subsidies mogelijk via uitvoeringsinitiatieven

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege heeft een budget van 300.000 euro vrijgemaakt voor een projectoproep uitvoeringsinitiatieven in De Wijers.

In het hart van Limburg, verspreid over 7 gemeenten (Hasselt, Genk, Zonhoven, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Diepenbeek en Lummen), ligt De Wijers: het ‘Land van 1001 vijvers’. Tussen 2008 en 2016 werkte een breed partnerschap aan een visie en een concreet actieplan voor de ontwikkeling dit stukje Vlaanderen. In 2017 keurde de Vlaamse regering drie nieuwe landinrichtingsprojecten goed die de visie en het actieplan mee moeten realiseren en De Wijers als uniek gebied op de kaart moet zetten.

Eén van de acties die binnen de landinrichtingsprojecten De Wijers passen, zijn de ‘Uitvoeringsinitiatieven’. Uitvoeringsinitiatieven zijn kleinschalige en kortlopende projecten die mee de globale doelstellingen voor De Wijers helpen realiseren. Het zijn projecten die ingediend kunnen worden door lokale besturen, organisaties, verenigingen, inwoners … waarbij vanuit Vlaanderen 50% van de projectkosten kunnen vergoed worden. De projecten die geselecteerd zullen worden, moeten dan binnen de twee jaar gerealiseerd worden.

De besturen, organisaties en inwoners die een voorstel van uitvoeringsinitiatief willen, kunnen voor uitleg terecht bij de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), die deze oproep organiseert.

De nodige informatie is terug te vinden op https://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Projectoproep-uitvoeringsinitiatieven-De-Wijers.aspx 

De uiterste datum voor het indienen van een projectvoorstel is 28 februari 2019.

Quote minister Joke Schauvliege:

“Vlaanderen ondersteunt met deze projectoproep kleinschalige initiatieven die de ontwikkeling van De Wijers een duw in de rug geven. Zo worden, samen met de grotere geplande landinrichtingswerken, ook besturen, organisaties en inwoners gemobiliseerd en betrokken in de ontwikkeling van deze prachtige Limburgse regio.”

 

Contacteer ons
Juul Adriaens Communicatieverantwoordelijke regio Oost, Vlaamse Landmaatschappij
Karel Stevens Projectmanager, Vlaamse Landmaatschappij
Juul Adriaens Communicatieverantwoordelijke regio Oost, Vlaamse Landmaatschappij
Karel Stevens Projectmanager, Vlaamse Landmaatschappij
Over Vlaamse Landmaatschappij

De NV Vlaamse Landmaatschappij is een Extern Verzelfstandigd Agentschap van de Vlaamse overheid onder de bevoegdheid van de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw.

De VLM werkt aan een levenskrachtig platteland en een duurzame open ruimte waar het goed is om te wonen, te werken en te ontspannen.

In gebieden waar milieu, economie, natuur en verstedelijking samenkomen werkt de VLM met vele belanghebbenden aan een goede omgevingskwaliteit.

De VLM werd opgericht in 1988 en stelt 588 personeelsleden tewerk via 6 kantoren te Brugge, Gent, Brussel, Leuven, Herentals en Hasselt.

Vlaamse Landmaatschappij
Leen Van den Bergh
Woordvoerder VLM
Koning Albert II laan 15
1210 BRUSSEL