Werfwandeling en inhuldiging watermolen Kwetshage

Welkom op zondag 12 maart om 9.30 uur

In februari 2022 is de Vlaamse Landmaatschappij gestart met inrichtingswerken om graslanden langs het kanaal Brugge-Oostende om te vormen tot een waardevol moerasgebied. Bruine kiekendief, roerdomp en andere zeldzame moerasvogels zullen er een vaste stek vinden, nu hun habitat is verdwenen in de achterhaven van Zeebrugge.

Een eerste deel van de terreinwerken, goed voor 10 hectare rietmoeras, is nu klaar. Op zondag 12 maart kunt u deelnemen aan een geleide werfwandeling. Tijdens de wandeling komt u meer te weten over het duurzaam waterbeheer dat zal zorgen voor de optimale ontwikkeling van het rietmoeras en voor extra waterbuffer. De nieuwe windwatermolen is hierbij het centrale element. Tijdens de wandeling wordt de molen ingehuldigd door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.

Programma

09.30 uur

vertrek geleide wandeling aan Nieuwegebrug (kruispunt Vaartdijk Zuid-Westernnieuwweg, Jabbeke)

10.00 uur

verwelkoming door Claudia Coudeville, schepen van Jabbeke
toespraak door Ben Demeyere, Nieuwe Polder van Blankenberge
toespraak door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir
inhuldiging van de watermolen

10.30 uur

vervolg werfwandeling o.l.v. medewerkers van de VLM

12.00 uur

receptie in Station Varsenare, Westernieuwweg 76, Jabbeke

13.00 uur

einde

Praktisch

  • Het aantal deelnemers is beperkt, schrijf hier in vóór 7 maart!
  • Er is beperkt parkeermogelijkheid aan de Nieuwegebrug, kant Vaartdijk-Noord en Oosternieuwweg. Kom als het mogelijk is met de fiets.
  • Het terrein kan drassig zijn, draag laarzen of stevige schoenen.
  • Hebt u meer info nodig over dit evenement? Mail naar projectsecretariaat.brugge@vlm.be.
  • Lees hier extra info: over Kwetshage en Fresh4Cs.

 

Het eerste deel van de werken in Kwetshage is gefinancierd door het Europese Interregproject Fresh4Cs en de Vlaamse overheid. Het tweede deel, dat in de zomer van 2023 wordt afgewerkt, maakt deel uit van het Blue Deal-programma van de Vlaamse regering.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Landmaatschappij

De NV Vlaamse Landmaatschappij is een Extern Verzelfstandigd Agentschap van de Vlaamse overheid onder de bevoegdheid van de Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme.  

Voor de Vlaamse Landmaatschappij zijn een veerkrachtige open ruimte vol leven en een dynamisch platteland het antwoord op uitdagingen als de verstedelijking, de klimaatverandering en de achteruitgang van de biodiversiteit. We versterken de open ruimte en het platteland door te investeren in bodem- en waterkwaliteit, biodiversiteit, ruimte voor voedsel en sociale cohesie. We zorgen voor een kwaliteitsvol landschap en een gezonde omgeving, waar het goed is om te leven en te werken en waar er ruimte is voor ontspanning. 

Samen met lokale en bovenlokale belanghebbenden geven we het openruimtebeleid, het plattelandsbeleid en het mestbeleid vorm en voeren we het uit op het terrein. Zo dragen we samen met onze partners bij aan de realisatie van de Europese en Vlaamse natuur-, plattelands- en milieudoelen.

De VLM werd opgericht in 1988 en stelt ongeveer 600 personeelsleden te werk via 6 kantoren te Brugge, Gent, Brussel, Leuven, Herentals en Hasselt.

De foto's in onze perskamer zijn eigendom van de Vlaamse Landmaatschappij. Het gebruik van die foto's is toegestaan mits bronvermelding (copyright Vlaamse Landmaatschappij).

Contact