Werk mee aan de toekomst - Water+Land+Schap 2.0

Maak kennis met de nieuwe projectoproep voor innovatieve waterprojecten

Ken je Water+Land+Schap al?

14 lokale ‘coalities’ van landbouwers, overheden, bedrijven, inwoners en landschapsbeheerders werken op dit ogenblik samen aan het klimaatbestendig maken van hun omgeving door problemen met water op een geïntegreerde manier aan te pakken. Zo werken ze aan een sterkere landbouw, duurzame watervoorraden, een goede waterkwaliteit en opvang van teveel aan water. Alles over Water+Land+Schap vind je terug op de VLM website.

 

Water+Land+Schap 2.0: nieuwe projectoproep

“In het kader van de Blue Deal maakt Vlaanderen maar liefst 15 miljoen euro vrij voor nieuwe en innovatieve projectideeën op het platteland. Die projectoproep komt geen moment te vroeg. De laatste jaren zijn we kwetsbaarder dan ooit voor droogte. Met Water-Land-Schap 2.0 zoeken we enthousiaste jongeren, burgers, scholen en onderzoeksinstellingen die samen uitproberen hoe ze in landelijke gebieden op een innovatieve manier droogte kunnen bestrijden. Maar we kijken ook naar lokale overheden die samen met landbouwers en verenigingen een coalitie smeden om projecten op poten te zetten waar de omgeving van profiteert”, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.

 

Kennismaking projectoproep via online fora

Voor we de oproep officieel lanceren luisteren we graag naar jouw ideeën.

Daarvoor kan je kiezen uit drie sessies. Tijdens zo’n sessie dompelen we je kort onder in het programma Water+Land+Schap, inspireren je met voorbeeldprojecten en geven je de krijtlijnen van de nieuwe projectoproep mee. Bij elke stap is er ruimte voor jouw vragen of suggesties.

Het online forum gaat door via Teams. We sturen jou een paar dagen voor de sessie de link door.

>> Schrijf je in of laat weten dat je op de hoogte wilt blijven <<

Je kan kiezen uit drie sessies:

  • Dinsdag 2 maart van 18 uur tot 20 uur
  • Donderdag 4 maart van 10 uur tot 12 uur
  • Vrijdag 5 maart van 11 uur tot 13 uur

Geïnteresseerd, maar kan je er niet bij zijn? Via het inschrijfformulier kan je dat doorgeven. We houden je dan op de hoogte van de resultaten en van het verdere verloop van Water+Land+Schap 2.0.

Begin april lanceren we de projectoproep. We organiseren dan een nieuwe online sessie waarin alle criteria worden overlopen. De exacte datum wordt later meegedeeld.

 

Stuur deze uitnodiging gerust door naar geïnteresseerden.

Water-Land-Schap 2.0 maakt deel uit van de Blue Deal van de Vlaamse Regering.

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Landmaatschappij

De NV Vlaamse Landmaatschappij is een Extern Verzelfstandigd Agentschap van de Vlaamse overheid onder de bevoegdheid van de Vlaams minister van Vlaams minister van Omgeving en Landbouw en van de Vlaams minister van Binnenland, Steden- & Plattelandsbeleid, Samenleven, Integratie & Inburgering, Bestuurszaken, Sociale Economie en Zeevisserij.  

Voor de Vlaamse Landmaatschappij zijn een veerkrachtige open ruimte vol leven en een dynamisch platteland het antwoord op uitdagingen als de verstedelijking, de klimaatverandering en de achteruitgang van de biodiversiteit. We versterken de open ruimte en het platteland door te investeren in bodem- en waterkwaliteit, biodiversiteit, ruimte voor voedsel en sociale cohesie. We zorgen voor een kwaliteitsvol landschap en een gezonde omgeving, waar het goed is om te leven en te werken en waar er ruimte is voor ontspanning. 

Samen met lokale en bovenlokale belanghebbenden geven we het openruimtebeleid, het plattelandsbeleid en het mestbeleid vorm en voeren we het uit op het terrein. Zo dragen we samen met onze partners bij aan de realisatie van de Europese en Vlaamse natuur-, plattelands- en milieudoelen.

De VLM werd opgericht in 1988 en stelt ongeveer 600 personeelsleden te werk via 6 kantoren te Brugge, Gent, Brussel, Leuven, Herentals en Hasselt.

De foto's in onze perskamer zijn eigendom van de Vlaamse Landmaatschappij. Het gebruik van die foto's is toegestaan mits bronvermelding (copyright Vlaamse Landmaatschappij).

Neem contact op met