Wortels: theater met Bruno Vanden Broecke over spanning tussen landbouw en natuur

Vorige vrijdag ging de voorstelling 'Wortels' in première bij het ILVO. U kunt de voorstelling de komende weken nog op verschillende locaties gaan bekijken.

Acteur Bruno Vanden Broecke kruipt in de huid van Danny (bijnaam 'Wortel'), een melkveehouder met een oranje bedrijf, die zichzelf en zijn bedrijf probeert staande te houden, terwijl zijn omgeving, zijn dieren, zijn familie en de natuur rondom steeds meer van zich laten horen. ​ Productiehuis Slak werkte samen met ABS en Natuurpunt om de voorstelling te maken. ​De voorstelling wordt ondersteund door de Vlaamse Landmaatschappij.

Première 'Wortels', met van links naar rechts: acteur Bruno Vanden Broeck, Sanne Govaert (Natuurpunt), Matthias D'haese en Hendrik Vandamme (ABS), Vlaams minister Zuhal Demir en Joris Relaes (ILVO)
Première 'Wortels', met van links naar rechts: acteur Bruno Vanden Broeck, Sanne Govaert (Natuurpunt), Matthias D'haese en Hendrik Vandamme (ABS), Vlaams minister Zuhal Demir en Joris Relaes (ILVO)

Meer informatie

De Vlaamse Landmaatschappij ondersteunt de theatervoorstelling en het project 'Boer zoekt Natuur, natuur zoekt Boer'.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlaamse Landmaatschappij

De NV Vlaamse Landmaatschappij is een Extern Verzelfstandigd Agentschap van de Vlaamse overheid onder de bevoegdheid van de Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme.  

Voor de Vlaamse Landmaatschappij zijn een veerkrachtige open ruimte vol leven en een dynamisch platteland het antwoord op uitdagingen als de verstedelijking, de klimaatverandering en de achteruitgang van de biodiversiteit. We versterken de open ruimte en het platteland door te investeren in bodem- en waterkwaliteit, biodiversiteit, ruimte voor voedsel en sociale cohesie. We zorgen voor een kwaliteitsvol landschap en een gezonde omgeving, waar het goed is om te leven en te werken en waar er ruimte is voor ontspanning. 

Samen met lokale en bovenlokale belanghebbenden geven we het openruimtebeleid, het plattelandsbeleid en het mestbeleid vorm en voeren we het uit op het terrein. Zo dragen we samen met onze partners bij aan de realisatie van de Europese en Vlaamse natuur-, plattelands- en milieudoelen.

De VLM werd opgericht in 1988 en stelt ongeveer 600 personeelsleden te werk via 6 kantoren te Brugge, Gent, Brussel, Leuven, Herentals en Hasselt.

De foto's in onze perskamer zijn eigendom van de Vlaamse Landmaatschappij. Het gebruik van die foto's is toegestaan mits bronvermelding (copyright Vlaamse Landmaatschappij).

Contact